همه چیز در مورد کلیدهای فشاری

کلیدهای هوشمند در مقابل کلیدهای عادی

در میان انبوهی از دستگاه های هوشمند، کلیدهای فشاری هوشمند به عنوان اجزای کنترلی تطبیق پذیری شناخته می شوند که هنور ویژگی های کلیدهای سنتی را نیز دارند. این کلیدهای قدرتمند  همه کاره کنترل دستگاه های هوشمند و سناریوها برای کاربر را فقط با یک فشار ممکن می سازند. برای توضیح ویژگی های آنها و مقایسه آنها با پنل های کنترلی با ما همراه باشید.

کلیدهای فشاری هوشمند چه هستند و وجه تمایز آنها با کلیدهای عادی چیست؟

کلیدهای فشاری هوشمند نسخه پیشرفته کلیدهای سنتی هستند. کلمه کلید معمولا به عنوان کلید روشنایی یا کلیدی برای عبور جریان استفاده می شود.

با این حال کلیدهای هوشمند به کلیدهایی گفته می شود که برای برقراری ارتباط از پروتکل هایی مانند KNX یا Wifi استفاده می کنند و برای کنترل دستگاه های هوشمند داخل یک محوطه(مثلا اتاق، خانه و...) استفاده می شوند. برخلاف کلیدهای سنتی که برای روشن/خاموش کردن دستگاه ها استفاده می شوند، کلیدهای هوشمند می توانند برنامه ریزی و پیکربندی شوند و نور، دما و دیگر موارد را به صورت تکی یا گروهی کنترل کنند.

کلیدهای هوشمند معمولا با دیگر ویژگی ها ترکیب می شوند مثلا به طور همزمان می توانند دستگاه ها را روشن/خاموش کنند، نور چراغ ها را به صورت دیم کنترل کنند، کنترل دما را انجام دهند، برخی سناریوهای از پیش تعریف شده را فعال کنند و ...

به طور خلاصه کلیدهای هوشمند نقش اساسی در ایجاد یک فضای شخصی سازی شده و راحت در خانه دارند و باعث میشوند که صاحبان خانه به طور راحت تر و کارآمدتر با دستگاه های هوشمند خود تعامل کنند.

هدف از ایجاد سناریوها در یک خانه هوشمند چیست؟

در میان اصطلاحات رایج  در زمینه هوشمندسازی، کلمه سناریو به معنای یک گروه از پیش تنظیم یا کانفیگ شده از دستگاه ها، اعمال یا تنظیمات اشاره دارد که می توانند به طور همزمان فقط با یک فرمان اجرا شوند.. به طور مثال اگر فرض کنیم که فرمان ما کلیک بر یک کلید فشاری هوشمند است، ایجاد یک سناریو باعث می شود که چندین دستگاه یا عملیات به طور همزمان باهم اجرا شوند. در نتیجه تعریف چنین سناریویی موجب ایجاد محیطی میشود که نیازهای خاص کاربر را برطرف می کند.

مثال های زیر را بخوانید تا بهتر متوجه مفهوم سناریوها شوید: 

1) سناریو "شب بخیر": با فشردن یک دکمه با لیبل "شب بخیر این سناریو فعال میشود(بهتر است نزدیک تخت نصب شود) و محیطی مناسب خواب را فراهم می کند. این سناریو میتواند نور خانه یا اتاق را کم کرده، ترموستات را روی هوای مناسبی برای خواب تنظیم کرده، از قفل بودن تمامی درب ها اطمینان کسب کرده و سیستم های امنیتی و دوربین های نظارتی را فعال می کند.

2) سناریو "کار": با فشردن دکمه ای با لیبل تمرکز فضایی مناسب کار و تمرکز ایجاد می شود. با فعالسازی این سناریو نور مناسب برای کار تنظیم شده، پلی لیستی مناسب تمرکز بهتر پخش شده، ترموستات دما را به یک دمای معتدل تنظیم کرده و نوتیفیکشین های اضافی را غیرفعال(میوت) می کند. 

بی نهایت سناریو مناسب موقعیت های مختلف قابل برنامه ریزی هستند و بهتر است نصب کلید هم با توجه به کاربرد سناریو انجام شود.

شباهت ها و تفاوت ها بین کلیدهای فشاری و کنترل پنل ها چیست؟

شاید تا کنون متوجه شده باشید که کلیدهای فشاری هوشمند و کنترل پنل ها در برخی موارد عملکرد مشابهی دارند. هردو این دستگاه ها در یک اکوسیستم هوشمند، برای آسان کردن کنترل و مدیریت دیگر دستگاه های هوشمند به کار میروند. 

البته، تفاوت های اصلی هم دارند. کلیدهای هوشمند عموما کلیدهای مجزایی هستند که روی دیوار برخی مکان های خاص نصب می شوند و به کابران اجازه می دهند تا با یک کلیک بتوانند دستگاه های خاصی را کنترل کنند و یا سناریوهای خاصی را فعال کنند. کنترل پنل ها معمولا صفحه نمایش یا صفحه لمسی بزرگتری دارند و با تعداد دستگاه های بیشتری در ارتباط هستند و عملکرد و تنظیمات پیچیده تری دارند. در واقع و به طور کاربردی، کنترل پنل ها مناسب استفاده برای کل خانه و کلید های هوشمند مناسب استفاده برای یک اتاق یا محوطه و یا سناریو خاص هستند.


نتیجه گیری

در نتیجه کلیدهای هوشمند نسخه ای تکامل و بهبود یافته از کلیدهای فشاری قدیمی هستند که مناسب خانه های هوشمند و مدرن کنونی طراحی شده اند و این کلیدها ذاتا قابل برنامه ریزی هستند و به همین دلیل بسیار مناسب مدیریت و کنترل نور، پرده، گرمایش و... هستند.